Kammarmusikklubben ARVET

Schubert med en touch av Dalarna!

 

 

Kammarmusikklubben Arvet kan stolt presentera en coronaanpassad klubbkväll på Magasinet i Falun. Vi har 50 publikplatser som endast går att förbokas. På grund av restriktionerna så kommer klubben inte se ut riktigt som vi är vana vid utan vi får spara mingel och servering till framtiden.

 

Tenoren Anders J. Dahlin från Leksand har vanligtvis hela världen som sin arbetsplats men just denna kväll sjunger han nästan på hemmaplan. Med sig har han den mycket framstående accordeonisten Anita Agnas som bor ett stenkast från Magasinet i Falun. Tillsammans gör de helt unika tolkningar och arrangemang på sånger av Schubert och Beethoven. Anders vill gärna lyfta fram accordeonets mångbottnade potential som instrument och frågar man Anita själv tycker hon att instrumentet ger de klassiska sångerna en folklig ton. 

 

Anders J. Dahlin är opera- och konsertsångare med den franska barocken som sitt främsta signum. Han har sjungit stora huvudroller med många utav världens mest framstående dirigenter såsom Sir John Eliot Gardiner, Christophe Rousset, Emmanuelle Haim, Mark Minkowski och Hervé Niquet. Hans repertoar spänner sig från tidig till samtida musik. Under de senaste två åren har Anders J. Dahlin varit musikalisk ledare och coach för Confidencen Opera and Music Festival Academy. 

 

Anita Agnas är accordeonist och pianist, utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn för Mogens Ellegaard. Nu undervisar Anita vid Musikhögskolan i Stockholm och Musikkonservatoriet i Falun. Anita är en ofta anlitad musiker och har spelat accordeon i många olika sammanhang, allt från opera och balett till musik i julkalendern (Tomtemaskinen/Pettson & Findus med musik av Sven-David Sandström).

 

 

Torsdag 23 september 2021, insläpp från 18.40. Musiken startar ca 19.00.

 

Inträde betalas på plats. 
Vuxen 100 kr
Under 26 år och studenter: 50 kr 
Endast SWISH eller KONTANTER